Fixa ett hemtrevligt kök

Att inreda ett kök behöver inte kosta så mycket; det kan fixas till med enkla medel. Satsa gärna på en fondvägg i avvikande färg, smådetaljer som kylskåpsmagneter och likande. Tänk också på möbleringen, så att det blir en inbjudande yta.

För många är köket hemmets naturliga medelpunkt, ja rentav husets eller lägenhetens hjärta. Det är en plats där vi gärna är sociala och njuter av en fika eller härliga middag tillsammans med familj, släkt och vänner. Eftersom köket anses vara så viktigt är det också här som renovering får ett stort fokus. Det är helt enkelt mycket motiverande att få till ett mysigt och funktionellt kök där det är trivsamt att vistas och laga mat. Hur ska du då få till ett härligt kök? Vi ska kika på detta nedan.

Renovera med små medel

Det kan vara småsaker som lyfter ett kök, som exempelvis att pryda kylskåpet med roliga magneter och liknande. Det behöver överhuvudtaget inte kosta en förmögenhet att fixa till ett ”trött” gammalt kök. Självklart beror detta på hur köket ser ut, det vill säga hur slitet det är. Ofta gör dock ny färg eller tapet på väggarna underverk och ska inte utgöra någon större kostnad – beroende på val av material, förstås. Kanske är det så enkelt att det saknas lite färg i köket för att piffa upp känslan. I sådana fall är en fondvägg en enkel väg att gå. Att måla en av kökets väggar i en avvikande kulör gör otroligt mycket för känslan och intrycket. Det är kanske den färgklick som behövs för att utöka trivseln.

Tänk på möblerna

Möbleringen gör mycket för utrymmet, något som förstås gäller alla rum. Eftersom köket är något av en samlingsplats ska det dock kännas inbjudande och placering av möbler och annat spelar därför en stor roll. Glöm inte att utnyttja väggytan. Du kan exempelvis sätta upp snygga förvaringshyllor, för att på samma gång få till mer förvaring i ditt kök.