Guide till catering

Vad är catering?

Catering är en särskild tjänst som erbjuder mat för ett evenemang. Det finns många fördelar med catering, men den viktigaste är att det eliminerar stressen med att laga eller beställa mat till ett evenemang. Den här artikeln kommer att diskutera vad catering gör och varför du bör använda denna tjänst vid ditt nästa evenemang!

Catering kan erbjuda allt från hors d’oeuvres (lätta förrätter) hela vägen upp till middagar med flera rätter som serveras av servitörer i uniformskläder. Även om cateringfirmor har så många olika alternativ när de väljer ut sina menyer, förstår de också att vissa evenemang kräver mer formella måltider än andra, medan andra vill ha det billigt och smidigt.

Catering är också ett utmärkt sätt att bygga vidare på evenemangets tema. Om du till exempel anordnar en maskeradbal kan cateringfirman lätt tillaga eller beställa mat som passar in i detta tema!

Varför ska jag anlita catering?

Catering gör ditt evenemang mer professionellt, matens utseende är viktigt för en lättpåverkad publik. En måltid som ser oprofessionell ut speglar inte dig som värd eller arrangör och kan lämna folk med något att önska efter att de har gått. Om du däremot anlitar cateringtjänster kan du ge din fest den där extra polerade känslan utan att behöva göra något arbete själv! Du behöver inte oroa dig för att laga något, köpa ingredienser, transportera allt (så att du inte riskerar att spilla allt på vägen) eller sätta ihop dukningar – proffsen tar hand om allt. Inte bara det, om du anlitar catering kan du själv fokusera på de andra delarna av ditt event eller fest. Det gör att du får ut mer av det.

Är catering dyrt?

Catering är inte dyrt om du gör det på rätt sätt. Du kan lätt anlita en cateringfirma som tar mindre än 500 kronor per person, och det bör vara fallet för alla budgetar – catering kostar pengar eftersom dessa yrkesmän betalar sina räkningar och löner! Du måste dock komma ihåg att de är värda varenda öre.

Tänk på att du får:

  • Måltidens professionella utseende återspeglar dig som värd och arrangör på ett positivt sätt
  • Catering tar hand om all förberedelse och matlagning
  • Du kan fokusera på andra delar av evenemanget medan catering tar hand om måltiderna