Så lyckas du med din cateringsfirma

Många drömmer om att starta eget för att kunna livnära sig på sin passion. För personer som har ett matintresse är catering ett drömyrke. Vid konferenser och möten är det många företag som väljer att beställa in färdig mat.

Vill du ta det första steget till att skapa din egna cateringsfirma så finns det några saker som är bra att tänka på. Att starta ett eget företag innebär att det blir en hel del pappersarbete och för att lyckas behöver du både ha bra köksredskap och bra planeringsförmåga.

” Lösningen heter catering – en bransch som ökat kraftigt de senaste åren.” – Aftonbladet

Bra köksredskap att ha

Det är en sak att laga mat till sin familj men en annan sak att laga till ett sällskap på 20-30 personer. Bra och funktionella köksredskap till en cateringsfirma är ett måste. Då du lagar till många skall redskapen helst förenkla bakningen eller matlagningen. Till exempel är det bra att köp kökstermometer för bakning och matlagning då det underlättar. På så sätt kan du laga flera rätter samtidigt utan att oroa dig för att glömma något i ugnen. Vid bakning kan det även hjälpa att ha en elektrisk degblandare/bakmixer och vispmaskiner.

Så kommer du igång

När du startar din egna cateringsfirma är det bra att ha ett startkapital. Du behöver till exempel köpa in köksredskap eller annan utrustning. Därefter behöver du också köpa in råvaror, dryck och bakverk till exempel. Beroende på vad för cateringsfirma du skall driva behöver du även ansöka om tillstånd. Skall du servera alkohol så behöver du tillstånd till detta. En annan sak som också är bra att tänka på är att du även behöver plats för all mat, bakelser och dryck.