Middagstillställning med catering

Har du planerat en middagstillställning med cateringmat? Toppen! Du slipper i hög grad mycket av den stress som går åt till inte bara planeringen, inköp och tillagning av maten, utan också den tid du behöver avsätta för att få ihop allt såsom du tänkt dig. Genom att låta en cateringfirma ta hand om maten kan du också enklare följa den röda tråden för middagstillställningen. Sedan tillkommer förstås vinet som hör till.

 

Du kanske är novis eller har druckit vin sedan länge, men det är inte alltid lätt att hålla reda på vilket vin som passar bäst till olika sorters maträtter. Just därför kan det vara en fördel att beställa vin från Wineagency. Wineagency kan sina viner och rekommenderar viner åt dig utefter den meny du har satt ihop. När du beställer vin från dem får du hjälp och råd för att hitta det bästa vinet, vilket kommer att lyfta smaken av maten och göra middagstillställningen just så lyckad som du tänkt dig.

Grundsmakerna och viner

Det är förstås väldigt individuellt hur vi känner och uppfattar smak och många associerar smaker på olika sätt. På så sätt har vi olika preferenser när det kommer till mat och dryck. Däremot finns de olika grundsmakerna: surt, sött, beskt, salt och sedan början av 2000-talet umami. Dessa påverkas av varandra och det är just därför olika sorters vin kan förhöja smaken på det du äter.

Rätt vin till maten

Röda viner går oftast bäst ihop med grillat eller italienskt. Exempelvis bärigt rött till pizza medan du bör välja ett lite kryddigare rött vin till grillat. Kraftigt rött får gärna gifta sig med vilt eller någon riktigt god stek. Mousserande vin är alldeles rätt till sushi och snittar. Ett friskt vitt vin gifter sig väl med fisk medan ett mer fylligare vitt fungerar bättre till kyckling. Vitt blommigt vin går väl ihop till ost och starkare mat, likaså rosé. Sedan bör dessertviner drickas ihop med det som hör desserter till, såsom ost, bär eller choklad. 

Det är förstås mycket att hålla reda på med viner, men genom att rådfråga experterna kan du få hjälp med allt det där och bara luta dig tillbaka och njuta av middagsbjudningen. Du förtjänar det!