De bästa tipsen för organisering av skafferiet

Vi känner alla igen känslan av att gå in i ett rörigt skafferi och inte veta var man ska börja. Det kan vara överväldigande! Den goda nyheten är att det inte behöver ta timmar eller dagar att rensa ditt skafferi. Det finns några enkla knep du kan använda så att du kan organisera dig på nolltid!

Det är dags att rensa ut skafferiet och organisera sig! Det kan tyckas vara en skrämmande uppgift, men oroa dig inte, vi är här med dig. Kolla in de här tipsen för att organisera ditt skafferi:

Städa

Släng gammal mat

Börja med att ta bort alla utgångna livsmedel från ditt skafferi. Torra varor kan klara sig längre än bäst före-datumet men är de flera år gamla är de dags för dem att slängas.

Släng aldrig honung

Honung däremot håller för alltid så länge de har förvarats rätt. Många gör dock misstaget att förvara sin honung brevid vattenkokaren eller i direkt solljus. Men honung håller bäst om den står svalt och mörkt. Se också till att torka bort spill för att undvika att locka till dig myror.

Ge bort oöppnad mat

Du kan också ge bort alla oöppnade konserver som du inte känner att du behöver eller som närmar sig utgångsdatum. Du kan fråga vänner eller grannar om de vill ha. Ett annat alternativ är att ställa dem i en korg med en ”gratis”-skylt någonstans där de kan ses av andra, exempelvis i lunchrummet på jobbet.

Organisera

Nu kommer den roliga delen: att organisera allt annat så att detär lättare att hitta och komma åt. Här är några tips:

Använd plastbehållare

Plastbehållare är bra för att organisera, särskilt för matvaror. Behållare med lock kan staplas på varandra så de sparar också utrymme! De är också bra på att hålla ohyra bort så som mjölbagge eller matmal.

Använd korgar eller lådor

Med hjälp av korgar och lådor kan du sortera maten i olika kategorier, exempelvis te i en låda och så vidare. Detta gör det enkelt för dig att se vad som finns tillgängligt vid en överblick utan att behöva leta igenom allting hela tiden! Du kan hitta korgar och lådor i din lokala hem & hus-butik, exempelvis IKEA eller Clas Ohlson.